Karpalo on myöhäissyksyn marja, joka sisältää 4-5 % sokeria - mitä on vaikeaa uskoa, koska se sisältää myös erittäin happaman makuisia happoja, joiden maun alle tuo sokeri peittyy.
Marjat sisältävät syksyllä 5,5-6 % orgaanisia happoja: omenahappoa, sitruunahappoa (4-5 %, mikä on 2 kertaa enemmän kuin puolukassa ja punaherukassa), ja bentsoehappoyhdisteitä (takaa säilyvyyden). Karpalossa on lisäksi suuri määrä pektiiniä (hyytelöainetta, takaa myös säilyvyyden), mikä tekee marjoista kypsinäkin kovia.
Marjat punaiset, muodoltaan pallomaisia ja pyöreän litteitä, kooltaan n.12*13 mm, keskipaino 0,86 g, huippusato 2,2 kg/m2. Maku hapan ja mehukas. Kypsyy elokuun loppupuolella. Kestää lumen alla -30C pakkasen.
Marjat tummanpunaiset, muodoltaan pyöreänlitteitä. Maku hapan ja mehukas. Koko 12,5*16,5 mm, keskipaino 1,62 g. satotaso jopa 4,1 kg/m2. Kypsyy syyskuun alkupuolella. Kestää pakkasta lumen alla -33C.
Marjat violetinpunaiset, muodoltaan pyöreänsoikeat. Marjan koko 13*12 mm. Maku makean hapan ja mehukas. Keskipaino 0,83 g ja maksimisato 2 kg/m2. Kypsyy syyskuun alkupuolella. Kestää pakkasta lumen alla -30 C.
Marja on tummanpunainen, kooltaan keskimäärin 14 mm. Keskipaino reilun gramman, jopa yli 2g. maultaanSeverjanka on hapan ja mehukas. Pakkasenkestävä.
Pitkulainen, haalean punainen. Keskipaino 1,15 g. Sato kypsyy syyskuun puolivälissä. Kestävä Suomen oloissa.